Opdracht 1

MINECRAFT VUURWERKSHOW

28/12/2020

Activiteit

We starten vandaag gelijk met een knallende activiteit! Je mag dit jaar dan wel geen echte vuurpijlen afsteken. Toch kun je jouw eigen vuurwerkshow maken. Hoe? Kijk snel op www.eindjeminecraft.nl. Daar maak jij je eigen vuurwerkshow in Minecraft. Een show die op 31 december om 00.00u online boven jouw straat de lucht in knalt. Zo kun je het nieuwe jaar toch met vuurwerk beginnen.

Fun

Heb jij al een bijnaam? Je vader, moeder of kleine zusje vast niet? Bedenk voor iedereen in jouw gezin, inclusief je hond, kat of konijn een grappige bijnaam. Geen idee wat de bijnaam van jouw moeder of grote broer zou moeten zijn? Heb je wel eens gekeken op welk dier ze het meest lijken? Of hebben ze misschien een favoriete maaltijd (die jij absoluut niet lust?) Dit zou zomaar eens kunnen helpen bij het verzinnen van een aantal leuke bijnamen. En natuurlijk mogen jullie deze grappig bijnamen voor elkaar komende weken lekker blijven gebruiken!

Recept

UITDAGING: wie maakt de mooiste kerstboom van knakworstjes?
Gebruik grote knakworsten of juist de mini’s en probeer hiermee een bijzondere kerstboom te maken.

Houd je niet van knakworstjes? Met blokjes kaas, stukjes appel of plakjes komkommer kun je ook heel bijzondere bomen bouwen! Is de boom klaar? Dan kan het snoepen beginnen.

Ingredienten

  • 12  knakworstjes
  • 0.5  komkommer
  • 4  cherrytomaatjes
  • 4  satéprikkers


Bereidingswijze

Snijd de uiteindes van de knakworsten en snijd de worstjes in 4 verschillende lengtes. Zorg ervoor dat er per spies 4 verschillende lengtes kunnen komen.

Snijd de komkommer in dezelfde lengtes. Prik de knakworsten en komkommer afwisselend van groot naar klein aan de prikkers zodat je een kerstboom krijgt. Prik op de punt een tomaatje.

Bak de knakworstkerstbomen op de plaat van het gourmetstel.

Tip

De meeste kinderen zijn enorme rommelmonsters. Maar toch is het fijn als ze ook leren dat het opruimen van spullen er ook bij hoort. En zeker nu we tijdens de lockdown nog net een beetje meer op elkaars lip zitten. Benieuwd hoe je jouw kind leert om mee te helpen met opruimen?

Bekijk deze video en laat je inspireren.

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER