Opdracht 10

Train your brain

06/01/2021

Activiteit

Zo, we gaan vandaag als eerste die hersenen even lekker aan het werk zetten.
Vraag je broertje, zusje, een vriendje of vriendinnetje om mee te doen met dit spel.
Schrijf als eerste alle letters van het alfabet op een klein blaadje. Iedere letter op een apart blaadje. Vouw de blaadjes allemaal op dezelfde manier 1 of 2 keer dubbel en stop ze in een grote kom. Trek een blaadje uit de kom en roep dan zo snel als je kan een naam die begint met deze letter. Degene die dit als eerste lukt krijgt een punt. Natuurlijk kun je ditzelfde spel ook spelen met beroepen, dieren of plaatsnamen. Je hebt voor dit spel minimaal 2 spelers nodig, maar je kunt het ook heel goed met zijn 4-en of 5-en doen. Hoe meer spelers, hoe spannender het spel. Dan moet je wel heel snel met een naam komen, want voor je het weet is een ander je voor!

Relax

Heb je wel eens ge-droedel-d? Wattt??
Droedelen is tekenen zonder doel. Pak een vel papier, een pen of potlood en begin gewoon willekeurig lijntjes of vormpjes te tekenen. Niet nadenken, maar gewoon tekenen. Het hoeft nergens op te lijken. Veel mensen droedelen als ze met iemand aan de telefoon zijn of als ze bijvoorbeeld luisteren naar een leuke PODcast. Droedelen is heel fijn om even je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Probeer het maar eens. En met een beetje oefenen komen er hele bijzondere kunstwerkjes op papier.

Recept

Vandaag gooien we even een beetje fantasie in het avondeten met dit leuke recept!
We maken groentefrietjes in Leeuwenvorm met een lekker dipsausje. Je hebt er niet zo heel veel verschillende ingrediënten voor nodig, het is snel klaar en het smaakt echt beestachtig lekker! Wedden dat je paprika nog nooit zo lekker smaakte?

Bekijk het recept

Tip

Het blijft soms puzzelen de combinatie van thuiswerken en thuisonderwijs. Vind je ook niet? Het is belangrijk dat je kinderen aan hun taken toekomen, maar dat jij ook je werk gedaan krijgt. Spreek samen af wanneer je elkaar niet stoort. Door hier samen tijdsafspraken over te maken.

Je kunt dit ook met rode en groene kaartjes doen. Bij een rode kaart mag je elkaar even niet storen en bij een groene kaart mag dit wel. Wil je jouw kind ook een beetje extra zelfstandigheid aanleren. Gebruik dan ook een oranje kaart. Wanneer de oranje kaart op tafel ligt. Moeten kinderen wanneer ze een vraag hebben, eerst nog een keer proberen om het even zelf op te lossen of eventueel samen met een broer of zus. Als ze er dan echt niet uitkomen, mogen ze het aan jou vragen!

Je kunt de –NIET STOREN- blokken ook toevoegen aan een dagschema zoals je eerder deze week misschien gemaakt hebt.

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER