Opdracht 12

OUD PAPIER PLEZIER

08/01/2021

Activiteit

De afgelopen dagen is er vast weer een mooie verzameling kranten en reclamefolders door de brievenbus gekomen? Pak deze verzameling oud papier erbij en ga in de verschillende kranten en folders op zoek naar mooie letters. Knip deze uit en maak hiermee een mooie tekst, een gedicht of een collage. Je kunt natuurlijk eerst een tekst bedenken en dan de juiste letters zoeken. Maar je kunt je ook laten verrassen door de letters die je vindt en daar een mooie tekst meemaken. Als je de letters op een kaartje plakt kun je jouw oma of opa misschien weer een keer verrassen met een leuk kaartje?

Fun

Schoolwerk klaar? Dan kan het weekend beginnen.
Zullen we het weekend beginnen met een dansje? Zet even een lekker muziekje op, zorg dat je wat ruimte hebt in de kamer en dans even alles lekker van je af. Zit je lekker in het ritme? Bedenk dan eens een eigen dansmove en geef deze een passende naam. Gebruik vooral je fantasie. Misschien kun je jouw move delen in een filmpje met vrienden of laat je hem zien in je nieuwe tiktok clip? En voor je het weet, nemen andere kinderen jouw move over.

Recept

Bijna weekend, dat moeten we vieren toch? Dus vanavond staat er een extra lekker recept op het menu. Een ovenpasta met lekker veel gesmolten kaas, een krokant korstje en stiekem ook nog wat gezonde groentes. Nodig je vanavond een vriendje of vriendinnetje uit voor het eten? Om samen te vieren dat het weekend begint?

Bekijk het recept

Tip

Heb jij soms moeite om je kind enthousiast te krijgen om samen een boekje te lezen? Wij hebben vandaag een aantal goede tips voor je, zodat samen lezen een feestje wordt.


• Zorg er voor dat je zelf rust en tijd hebt om een boekje te lezen met je kind.
• Routine: zorg voor een vast patroon, zodat je kind weet waar het aan toe is
• Zorg dat er geen afleiding is. (tv, computer, radio, visite enz.)
• Prijzen en belonen met aandacht, complimenten en liefde.
• Kijk naar je kind of het niet te moe is of net in een spannend spel of film zit
.• En tot slot: jij bepaalt de regels, niet je kind!

Wil je (samen) lezen nog iets leuker maken. Gebruik dan eens een leuke leesbingo. Want lezen hoef je echt niet alleen aan tafel te doen of op de bank. Lezen op gekke plekken of op een rare manier zorgt gegarandeerd voor heel veel extra leesplezier. Op internet zijn heel veel leuke leesbingo’s te vinden, bekijk dit bijvoorbeeld maar eens.

Doe de leesbingo!

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER