Opdracht 13

SPEURNEUZEN OPGELET

09/01/2021

Activiteit

Weekend! Tijd om even lekker met je hele familie naar buiten te gaan. En we hebben vandaag een kleine speurtocht voor je. Op welke dag ben jij geboren? En wat is de geboortedag van jouw broer, zus, moeder of vader? Loop samen een rondje van een half uur tot een uur en ga op zoek naar jouw datum. Ben jij bijvoorbeeld jarig op 26 februari, dan mag jij overal op zoek naar nummer 26. Kijk naar huisnummer, kentekens, (verkeers)borden, alles waar jij jouw getal op ziet staan telt. Heb jij aan het einde van de wandeling jouw verjaardag het meest voorbij zien komen, dan ben jij de winnaar!

Fun

Zin om even lekker te lachen. Daag je broer, zus, vriendje of vriendinnetje uit voor een leuke Challenge. Ga samen voor de spiegel staan. De één noemt een beroep, sport of een gevoel, de ander beeld dit uit. Na 5x wisselen jullie om. Hoe beeld jij een bakker uit? Of hoe laat je zien dat je teleurgesteld bent? Probeer elkaar een beetje uit te dagen en zorg voor een gekke opdracht voor de ander. Wil je elkaar echt uitdagen? Je kunt elkaar ook laten raden welk beroep of sport je uit beeld.

Recept

Het recept van vandaag is misschien een klein beetje uitdagend, maar wel een echte traktatie! Heb jij wel eens sushi gemaakt? Het is even een werkje, maar het resultaat is echt om te smullen. Voordeel van zelf Sushi maken? Als jij de chef bent, bepaal jij wat je in jouw favoriete sushirol rolt. Inspiratie nodig? Kijk hier voor een lekker Sushirecept.

Bekijk het recept

Tip

De meeste kinderen zijn enorme rommelmonsters. Maar toch is het fijn als ze ook leren dat het opruimen van spullen er ook bij hoort. En zeker nu we tijdens de lockdown nog net een beetje meer op elkaars lip zitten. Benieuwd hoe je jouw kind leert om mee te helpen met opruimen?

Bekijk deze video en laat je inspireren.

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER