Opdracht 14

The Voice Eindhoven

10/01/2021

Activiteit

Heb je al buiten gekeken? Schijnt de zon een beetje? Mooi! Dan kun je weer lekker naar buiten. Zin om op avontuur te gaan in je eigen stad? Hier vind je 5 hele leuke routes die langs verschillende mooie en leuke plekken in Eindhoven gaan.

Is het echt slecht weer en wil je liever binnen blijven? Bedenk dan samen met je zusje of een vriendje jullie eigen geheimtaal. Zo kun je elkaar geheime briefjes schrijven of je kunt in je dagboek schrijven zonder dat je grote broer jouw geheimen kan lezen.

Fun

Altijd al een echte Singer Songwriter willen zijn? Ga dan vandaag aan de slag met het schrijven van je eigen lied. Kies een leuk nummer dat je goed kent en maak hier je eigen tekst op. De tekst mag lekker raar en grappig zijn. Maar je kunt het liedje ook gebruiken om je gevoel te beschrijven of een mooie herinnering te delen. Vind je het lastig om een goed begin te schrijven? Begin dan met het refrein. Het refrein is over het algemeen wat korter en de melodie is duidelijker te herkennen. Natuurlijk is het ook leuk om samen met iemand anders een nummer te schrijven.

Recept

Zondag is wel een feestdag toch? Daar hoort lekker eten bij. Heb je weleens taart gegeten bij het diner? Zullen we dat vandaag doen? Hier vind je een heerlijk recept voor hartige taartjes. Natuurlijk is dit niet hetzelfde als een zoete slagroomtaart, maar wel heel lekker! Vind je Feta een beetje te sterk van smaak, pas het recept dan een beetje aan en gebruik bijvoorbeeld ricotta. Lekker romig, maar iets minder sterk van smaak.

Bekijk het recept

Tips

Positief reageren op je kinderen is soms best lastig in deze vreemde tijd.
Maar door kinderen voldoende te belonen help je ze om zelfvertrouwen te ontwikkelen. Het maakt daarbij echt niet uit of je kind nu 2 jaar is of al een echte tiener. Belonen doe je in eerste instantie door je kind een compliment te geven voor iets dat ze goed doen. Heeft hij je zoon je vandaag goed geholpen? Heeft je dochter haar kamer heel netjes opgeruimd? Geef ze een compliment. Als een kind waardering krijgt voor iets dat hij doet of probeert, dan motiveert het om ermee door te gaan of zelf nog moeilijkere stappen te ondernemen.

Extra tips
• Zorg dus dat je ruim aandacht besteedt aan dat wat goed gaat: beloon positief gedrag veelvuldig.
•Zorg dat je compliment gemeend is en ook positief klinkt. Beloon dus niet ‘om het belonen’, dan is het niet meer geloofwaardig. Een kind belonen omdat het zijn veters strikt terwijl het dat al maanden doet heeft niet veel zin.
•Belonen als een kind gezellig en leuk is lukt meestal wel. Maar het gaat er juist om dat je ook als een kind lastig is of zijn huiswerk, dat je dan elk positief (gewenst) gedrag wat je wel ziet blijft belonen. Als het kind daarnaast aandacht vraagt door negatief gedrag, negeer dat dan. Zo zal het negatieve gedrag af gaan nemen. Een kind leert ook dat het aandacht krijgt als het positief gedrag laat zien en niet als het zeurt of jengelt.
•Zorg bij belonen dat het concreet is: beschrijf wat je goed vindt en waarom. Zo heb je nog meer kans dat een kind het positieve gedrag een volgende keer herhaald.“Wow Jasper, je hebt je jas aan de kapstok gehangen, je lego opgeruimd en je tas  leeggemaakt. Dat noem ik nog eens opruimen! Heel fijn, zo hebben we meer tijd om te spelen”.
•Beloon ook kleine stapjes: wacht niet op het eindresultaat. Als een kind iets probeert of een begin van gewenst gedrag laat zien dan kun je dat stukje al belonen.
•Belonen met een cadeautje is af en toe leuk maar moet geen gewoonte worden!

Zie je jouw kind ook groeien als je hem of haar een complimentje geeft?

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER