Opdracht 15

WC Papier spektakel #2

11/01/2021

Activiteit

We beginnen deze maandag gelijk met een dubbele uitdaging.
Probeer als eerste een zo hoog mogelijke toren te maken van wc rollen. De tweede uitdaging: probeer de toren daarna met 1 worp met een wc rol (of een bal) om te gooien. Maak het jezelf wel een beetje moeilijk: zorg dat de toren goed stevig staat en voorkom dat jouw toren lijkt op de scheve toren van Pisa.

Gaat dit je wel heel gemakkelijk af? Of lijkt je toren toch een beetje teveel op de toren van Pisa en waait hij bijna op als je bal alleen al in de buurt komt van je toren? Draai dan 10 rondjes om je eigen as en probeer daarna nog maar eens om de toren met 1 worp om te gooien.

Fun

Ben jij een echt Picasso? En maak je altijd de mooiste tekeningen?
Dan dagen we je vandaag uit om blind een tekening te maken.
Verzamel een aantal vriendjes of je huisgenoten. Pak een groot vel papier en een aantal potloden of stiften. Eén van jullie roept een onderwerp en je jullie proberen dit allemaal met je ogen dicht te tekenen. Je zult zien dat er zeer verrassende kunstwerken op papier komen te staan. Zijn de huizen die jullie getekend hebben nog wel bewoonbaar? Of zweeft jouw boot als een vliegtuig door de lucht?

Dit spelletje kun je trouwens ook heel goed via Teams, Zoom of Google Classroom spelen. Dus vraag zeker aan je klasgenoten of ze ook een poging willen wagen.

Recept

Vandaag staat er een echte klassieker op het menu: Spaghetti met tomatensaus om (stiekem) op te slurpen. Of zoals een echte Italiaan met een vork. Onderaan het recept wordt uitgelegd hoe jij je spaghetti het beste kunt eten met een vork. Extra fijn? Dit gerecht staat met een half uurtje op tafel. Dek jij de tafel en zorg je dat iedereen alleen een vork krijgt? Dan kun je gelijk zien, wie het handigste is met die lange slierten!

Bekijk het recept

Tip

Hoe geef ik mijn kind zelfvertrouwen? Het ene kind stapt van nature vol zelfvertrouwen de wereld in, het andere kind is regelmatig wat onzeker. Ieder kind heeft een eigen karakter. Het is geen probleem als jouw kind wat minder zelfvertrouwen heeft. Sommige kinderen zijn als klein kind verlegen en onzeker, maar groeien daar vanzelf overheen. Andere kinderen blijven ook als ze ouder worden wat meer verlegen of onzeker. Jij kunt er als ouder wel voor zorgen dat je kind een stukje zelfverzekerder wordt. Probeer het met de onderstaande tips maar eens.

Tips:
Als basis is een stabiele thuissituatie met heldere regels en grenzen belangrijk. Dit geeft je kind de veiligheid om van hieruit te gaan oefenen.

  • Is je kind verlegen en heeft het moeite op andere kinderen af te stappen? Oefen er niet te veel druk op uit. Laat vooral merken dat je er op vertrouwt dat je kind het redt. Als kinderen voelen dat je heel graag wilt dat ze spontaner reageren of contacten leggen dan werkt dit meestal alleen maar averechts.
  • Positieve ervaringen opdoen geeft kracht en zelfvertrouwen. Moeilijke situaties kun je soms in kleine stapjes opdelen, zodat er kleine successen behaald worden. Niet meteen een paar  kinderen te spelen vragen, maar beginnen met het rustige buurmeisje dat ze al kent.
  • Het helpt ook als je als ouder zelfvertrouwen uitstraalt.
  • Geef onzekere kinderen veel complimenten, vooral op een beschrijvende manier. Laat horen wat er al wél gelukt is. “Je hebt zelf aan die meneer gevraagd of je aan de beurt was. Dat noem ik nog eens dapper!”.

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER