Opdracht 16

BRRR… BOUW EEN IGLO

12/01/2021

Activiteit

Het echte winterweer, met een berg sneeuw laat op zich wachten.
Maar de betekent niet dat we geen Iglo kunnen bouwen. Bekijk deze DIY maar eens.
Als een ware Architect kun jij door het volgen van de stappen een Iglo bouwen.
We moeten je wel even waarschuwen, want je krijgt er een paar lekkere plakhanden van.

Bekijk hier hoe je een iglo bouwt

Fun

Durf jij een ballon op te blazen tot deze knapt?
Ga de strijd met je broertje aan of start een wedstrijd via Zoom met je vrienden.
Wie blaast het eerste zijn of haar ballon zo ver dat hij knapt??

Recept

Van dit gerecht word je gelijk vrolijk.
Want deze kom soep lacht naar je of steekt zelfs haar tong naar je uit.
En met een beetje fantasie kun je er zelfs voor zorgen dat jouw kom soep een beetje op je vader lijkt als hij na 3 weken weer eens een rondje gaat hardlopen. Dus ga je vader of moeder maar snel helpen in de keuken, dan kunnen jullie straks genieten van deze vrolijke soep.

Bekijk het recept

Tip

Heeft jouw kind ook van tijd tot tijd een heel kort lontje?
Kinderen moeten nog leren om met hun emoties om te gaan. Ze weten vaak zelf niet dat boosheid of huilen voor veel meer staat dan kwaad zijn en verdriet. Teleurstelling, jaloezie, moeheid, angst, spanning, dat kan allemaal achter een boze bui zitten. Aan jou als ouder de taak om ze te leren om te gaan met die wirwar aan emoties. En omdat we momenteel wel heel erg bij elkaar op de lip zitten, hierbij een aantal tips om beter om te gaan met driftig gedrag van je kind(eren) en er voor te zorgen dat de rust weer snel terug keert.

  • Probeer zelf kalm te blijven. Met boos worden maak je het alleen maar erger. Hoe groter jouw reactie, hoe groter die van je kind. Loop even weg als je denkt dat jij jezelf niet kunt beheersen.
  • Geef nooit toe, dan ben je verzekerd van nog meer driftbuien. Je kind heeft dan namelijk geleerd dat het helpt en kan het vaker gaan inzetten.
  • Heel vaak vergeten we begrip te tonen voor het gevoel van een kind. Gevoel mag er altijd zijn, gedrag niet altijd. Daar kun je dus op corrigeren.
  • Besteed altijd aandacht aan wat er achter gedrag zit: welk gevoel speelt er mee, wat wil je kind eigenlijk zeggen of waar heeft het moeite mee?
  • Verwoord het gevoel / de emotie van je kind (‘Je bent boos omdat we naar huis gaan’)
  • Toon begrip voor dit gevoel of deze emotie (‘Dat snap ik wel, het was een heel leuk feestje, dus het is jammer dat het voorbij is’)
  • Geef aan waarom iets niet kan, geef een alternatief of corrigeer op een positieve manier (met wat je wél wilt zien). (‘Ik zie dat je boos bent, je had nog graag willen spelen. Maar we moeten je zus ophalen omdat de school afgelopen is, daarna kan we weer met je auto’s spelen. Dus je trekt nu je jas aan en gaat mee.

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER