Opdracht 2

Opdracht2-WC-Papier spektakel

29/12/2020

Activiteit

Hebben jullie nog genoeg wc-papier in huis? De komende 3 weken delen wij iedere week een leuke activiteit met Wc-rollen en vandaag de eerste! Tover je vader, moeder, broer of zus om in een mummie. Hoe? Zorg er voor dat jouw mummie even heel stil blijft staan en wikkel zo strak mogelijk wc-papier om hem of haar heen. Het maakt niet uit of je met een arm of voet begint, maar pak gewoon een rol papier en begin met wikkelen. Tip van ons: wikkel jouw mummie van top tot tenen in het papier. Maak als je klaar bent een gekke foto of een grappig filmpje dat je kunt delen met familie en vrienden of deel het op tiktok. Vraag je ook nog even aan je ouders om er voor te zorgen dat er ook de komende weken weer genoeg wc-rollen in huis zijn?

Relax

De afgelopen weken of maanden waren voor jou misschien best wel spannend? Door corona en nu de lockdown zullen er behoorlijk wat dingen in je leven anders zijn dan normaal? Denk je hier wel eens over na? Of vind je dit soms lastig? Heb je soms moeite om positief te blijven in deze situatie? Soms is het heel fijn om even een moment van rust in je dag te stoppen. Of even na te denken over hoe jij je voelt. Hieronder kun je nog een aantal goede tips lezen, die jou kunnen helpen om ook in deze rare tijd lekker in je vel te blijven zitten.\

✨blijf bewegen. Bewegend lichaam = bewegend brein, en een bewegend brein kan beter verwerken
✨limiteer nieuws inname. Laat los dat je overal van op de hoogte moet zijn, en dat je meer weet als je meer nieuws kijkt. Is niet zo, en de constante stroom van negativiteit , vergroot ook jouw eigen negativiteit
✨bewaak je grenzen. Zeker als je thuis werkt! Je bent niet altijd beschikbaar omdat je in je privé situatie moet werken.
✨behoud je ritme. Een ontregelt ritme is een ontregeling van je gevoel.
✨Ga naar buiten. Frisse lucht, vitamine D, natuur: essentieel voor een gezond lichaam en geest
✨ laat ben gevoel er zijn: laat ze komen en gaan als golven op zee. Je bent een mens.
✨blijf je verbinden. Wandel met iemand, zoom, bel, app, schrijf. Blijf verbonden met geliefden
✨ mediteer, ontspan. Wat is er binnen in jezelf gaande? Dat mag al jouw aandacht krijgen, ook dat helpt met verwerken en rustig blijven
✨ blijf creatief, vermenigvuldigen van je gelukshormonen
✨ zoek hulp. Gaat het niet, merk je alleen maar achteruitgang, zoek hulp. Het is oké 🙏🏻 en je bent welkom ❤️

Recept

Hoe eet jij je broodje het liefst? Met kaas of chocopasta?
Maar heb je wel eens een monsterbroodje geproefd? Dit broodje is een tikkeltje spannender dan een normaal broodje, maar ook monsterlijk lekker. Heb je al honger? Bekijk dan gauw dit recept en ga aan de slag.

Ingrediënten

  • 2 el (olijf)olie
  • 4 bietenburgers (of vegetarische basis burger)
  • 4 bruine kadetjes
  • 4 augurkenstrips
  • ¼ rode paprika
  • 4 zwarte olijven
  • 8 kappertjes
  • 1 tube ketchup


Bereidingswijze

Totale tijd : 20 minuten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kadetjes door midden. Maak in de bovenkant met een mesje 2 inkepingen voor de oren, en 2 voor de ogen.

Leg de augurkenstrips op een snijplank en snijd er met een groentemesje driehoekjes uit, zodat er een lange strip met karteltanden ontstaat. Snijd uit de paprika driehoekjes voor de oortjes van de monsters. Halveer voor de ogen de zwarte olijven en doe er de kappertjes in als pupil. Leg de burgers op de broodjes, leg de augurkenstrips erop als tanden, leg het kapje van het broodje erop. Stop in de inkepingen de ogen en de oren. Maak met de ketchup bloed dat uit de mond van de monsters loopt.

Bak de knakworstkerstbomen op de plaat van het gourmetstel.

Tip

De wereld is de afgelopen maanden enorm veranderd. Corona heeft nog altijd veel invloed op ons dagelijks leven en dit is iets dat voor jou als ouder soms al nauwelijks te bevatten is. Voor kinderen is het helemaal vreemd en niet altijd goed te begrijpen. Hierdoor kan het goed zijn dat je kind bang is voor Corona. Merk je dit tijdens een gesprek of in het gedrag? We hebben een aantal tips voor je verzameld, waarmee je er voor zorgt dat je kind minder bang is. Maar het belangrijkste is: stel vragen en luister naar je kind. Wees eerlijk over het coronavirus en de situatie zonder je kind bang te maken. Er zijn ook nog een aantal andere manieren om er voor te zorgen dat je kind niet meer bang hoeft te zijn.

Kijk hier voor meer informatie

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER