Opdracht 3

THUIS CAMPING

30/12/2020

Activiteit

Heb je wel eens gekampeerd in je eigen huis? Verzamel een aantal (grote) doeken of dekens en bouw hier een gave tent mee.

Wees creatief:
gebruik de kast, de tafel of een wasrek om de tent aan of overheen te bouwen. Als je tent klaar is leg je er een aantal matrassen in of nog leuker een echt luchtbed. Zorg dat je een zaklamp bij de hand hebt en slaap lekker! Natuurlijk kun je ook nog iemand uitnodigen om bij jou in de tent te komen slapen.

Fun

Zin om op de camping in je huis een beetje te lachen? Vertel je campinggast(en) een aantal leuke moppen en laat ze vooral ook zelf een goede mop vertellen. Heb je even geen inspiratie? Op www.kidsweek.nl/moppen staan heel veel leuke moppen. Daarmee kunnen jullie wel even vooruit.

Recept

Morgen is het alweer de laatste dag van het jaar. En dat mag je vandaag al best een beetje vieren, toch?

Wat dacht je van een lunch met vuurpijlen? Of wil je de rest van je gezin verrassen tijdens het avondeten? Met dit recept maak je echt een flitsend gerecht.

Ingredienten

  • Fruit naar keuze
  • Poffertjes, kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • Poedersuiker om te bestrooien


Bereidingswijze

Maak het fruit schoon en rijg ze om en om met de poffertjes aan de houten prikkers. Bestrooi voor serveren eventueel met poedersuiker. Zorg dat de poffertjes op kamertemperatuur of iets opgewarmd zijn als je ze aan de spiezen rijgt, dan zijn ze smakelijker dan koud uit de koelkast.

Tip

Heb jij met je kind(eren) afspraken gemaakt over de schermtijd? Het is nu misschien vakantie en alles is losser dan tijdens de schoolweken. Maar ook in vakantietijd is het belangrijk om als ouder je grenzen aan te geven.

Jij bepaalt hoeveel schermtijd je kind krijgt. Natuurlijk geeft het jou ook even wat rust als je kind naar een schermpje kijkt. Maar probeer toch ook in vakantietijd hier duidelijke afspraken over te maken en je kind(eren) niet onbeperkt naar schermpjes te laten kijken.

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER