Opdracht 4

Uit Knallen

31/12/2020

Activiteit

Dan is het vandaag alweer 31 december. De laatste dag van het jaar en dat moet gevierd worden.

Maak er daarom een feestavond van met elkaar. Heb jij je eigen Minecraft vuurwerkshow gemaakt? Dan knalt deze om 00.00u virtueel de wereld in. Maar ook voor twaalf uur is het feest en op een echt feestje mag natuurlijk gedanst worden. Dus schuif de meubels even een beetje aan de kant, zet een lekker muziekje op en dans het jaar uit. De Snollebollekes hebben een echt feestnummer gemaakt dit jaar ‘beuk de ballen uit de boom’, een goed nummertje om samen met je ouders even echt te swingen. Deel je feestmoment met familie of vrienden via een video of post een tiktok van jouw dansmoment. Maar misschien nog leuker, laat je vrienden via videobellen lekker mee dansen.

Fun

Heb jij nog een aantal gekke maskers, pruiken of brillen in huis? Maak op oudejaarsavond een echte photobooth. Zodat jullie deze bijzondere avond op een leuke manier kunnen vastleggen. Geen maskers of brillen in huis?

Maak er dan zelf een aantal. Teken een paar gekke snorren op gekleurd papier of print een paar kleurrijke brillen. Knip deze netjes uit, plak ze op een satéprikker en klaar ben je. Heb je toevallig nog een leuke poster of een stuk vrolijk behang in huis. Deze kun je heel goed als achtergrond voor jouw foto’s gebruiken. En gekke bekken trekken op de foto mag dit keer. Deze photobooth zorgt gegarandeerd voor een hele serie grappige foto’s. Want heb je jouw moeder wel eens met een snor gezien? Of wat denk je van je vader met een knalroze bril?

Recept

Bij een feestje hoort natuurlijk ook een lekker hapje. Wat dacht je van een wrap pizza? Dit hapje is heel eenvoudig te maken en wie houdt er nu niet van pizza? Met het recept hieronder maak jij heel snel een lekker hapje waarmee je iedereen op oudejaarsavond verrast.

Ingredienten

  • 1 zachte tortillawrap
  • 2 el tomatensaus
  • Handje geraspte kaas (Parmezaan)
  • Stukje mozzarella
  • 4 olijven1/4 rode paprika
  • Paar plakjes chorizo
  • Paar blaadjes basilicum


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Besmeer de wrap met tomatensaus en beleg met de overige ingrediënten. Leg de wrap op een met bakpapier bekleed bakblik en bak circa 8 tot 10 minuten in de oven, of totdat de wrappizza goudbruin is.

Tip

Blijven jouw kinderen de hele avond wakker op oudejaarsavond? Laat je ze nog even een paar uur slapen en maak je ze net voor twaalf uur wakker? Of laat je ze gewoon de hele nacht doorslapen? Jij kent je kind(eren) het beste en je weet dus waarschijnlijk ook wat het beste bij jouw kind(eren) past. Maak samen met je kind(eren) afspraken over wat jullie doen. Dan weten jullie waar je aan toe bent en kunnen jullie het jaar op een gezellige manier (samen) afsluiten.

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER