Opdracht 5

RUSTIG BEGINNEN 😉

01/01/2021

Activiteit

Helaas kun je dit jaar misschien niet naar opa en oma om ze een gelukkig Nieuwjaar te wensen.

Dus ook deze eerste dag van 2021 ziet er misschien wat anders uit dan dat je gewend bent? Wil je deze nieuwjaarsdag toch goed beginnen? Ga dan na het ontbijt (of de lunch) even lekker wandelen en wens iedereen die je onderweg tegenkomt een Gelukkig Nieuwjaar. Na een goede wandeling hebben jullie als je thuiskomt wel een kop warme chocomel verdiend!

Wil je jouw opa en oma toch een Gelukkig Nieuwjaar wensen? Schrijf dan ’s middags een mooie kaart of een brief voor je opa of oma met jouw wensen voor het nieuwe jaar. En wie weet krijg je dan ook snel weer een kaartje of brief terug.

Relax

Heb jij vannacht ook veel minder geslapen dan dat je normaal doet? Is je zusje misschien zelfs een beetje chagrijnig omdat ze moe is? Laat elkaar vandaag dan even een beetje met rust. Feestjes zijn vermoeiend en niet iedereen kan goed tegen een kort nachtje. Ga vanavond op tijd naar bed en morgen is iedereen weer uitgeslapen en vrolijk!

Recept

Ook op 1 januari wil je iets lekkers eten, toch? Maar na het feestje van gisteravond heeft er vast niemand zin om uitgebreid te koken? Macaroni Cheese is een perfect gerecht voor een lekkere, maar vooral simpele maaltijd. Kook jij? Met dit recept gaat het je zeker lukken. Natuurlijk kun je ook even vragen of je vader of moeder je willen helpen.

Ingredienten (4 personen)

  • 200 g macaroni
  • Scheutje melk
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • Tomatenketchup
  • Om te garneren
  • Cherrytomaten
  • Komkommer
  • Rucolasla
  • Olijven
  • Mayonaise


Bereidingswijze

Kook de macaroni volgens de omschrijving op het pak beetgaar en giet hem af. Doe terug in de pan met een scheutje melk en de cheddarkaas. Verwarm op heel laag vuur en roer door totdat de cheddar is gesmolten. Breng op smaak met wat tomatenketchup.

Verdeel de macaroni over de borden en maak met de overige ingrediënten een leuk gezichtje.

Tip

Soms heb je als ouder ook een moment of een dag dat je lontje wat korter is. Omdat je weinig geslapen hebt, omdat je stress voelt of omdat je gewoon even wat minder lekker in je vel zit. Kies op een dergelijk moment dan eens zelf voor een time-out, in plaats van je kind altijd een time-out te geven. 1 januari is een dag dat (bijna) iedereen wat meer vermoeid is, doordat je nacht vaak korter is dan normaal. Spreek vandaag dus, als je een partner hebt, samen aan het begin van de dag af wie wat gaat doen. Zodat je eventueel ook allebei gedurende dag even een moment van rust hebt.

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER