Opdracht 7

DE TRUC VAN DE DAG

03/01/2021

Activiteit

Vandaag is het (helaas) alweer de laatste dag van de kerstvakantie. Maar zullen we van deze laatste vakantiedag een feestje maken? Nodig een aantal kinderen uit de buurt met hun ouders uit om buiten verstoppertje te spelen. Zorg dat iedere ronde een team van twee kinderen of ouders de zoeker zijn. Bepaal samen of de zoekers bij elkaar moeten blijven of juist apart van elkaar mogen gaan zoeken. En spreek samen af in welk gebied je een goede verstopplek mag zoeken. Je vader en moeder voelen zich tijdens dit spel vast ook weer even een echt kind! Houd ook tijdens het spel wel voldoende afstand van elkaar.

Fun

Zou je willen dat de vakantie nog een paar dagen langer duurt? Of hoop je dat je morgen nog geen schoolopdrachten hoeft te doen? Ga vandaag aan de slag als goochelaar en wie weet kun jij met de juiste truc wel zorgen dat de vakantie inderdaad nog wat langer duurt. Is deze truc nog een beetje te moeilijk? Op het internet zijn een heleboel leuke goocheltrucs te vinden voor beginnende goochelaars. Kijk maar eens hieronder. Oefen je trucs een aantal keren heel goed en verras je ouders daarna met een echte goochelshow.

Recept

Vandaag is de inspiratie aan jou, ga in een kookboek, bij je familie, of op internet jouw lievelingsgerecht zoeken en geef er een speciaal tintje aan.

Vind je het jammer dat je schoolvriendjes nu de school gesloten is wat minder ziet? Spreek dan met een paar vriendjes of vriendinnetjes af dat je een lekker taartje of een paar mooi cupcakes voor elkaar bakt. Trek samen (digitaal) lootjes zodat je weet wie jij mag verrassen. Hoe leuk is dat? Jij bakt voor een klasgenootje jouw favoriete taartje en krijgt daarna van een ander klasgenootje een paar mooie (en lekkere) cupcakes terug.

Tip

Lees vanavond voor het slapengaan een mooi verhaal voor aan je kind. Hiermee sluit je de kerstvakantie op een fijne en gezellige manier af. Maak het tijdens het verhaaltje extra knus in de kamer, door de verlichting een beetje te dimmen of misschien zelfs een paar kaarsen aan te steken. Na het verhaal en dit gezellige moment samen gaat je kind met een fijn gevoel slapen!

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER