Opdracht 8

GRAFFITI WORKSHOP

04/01/2021

Activiteit

Helaas, de kerstvakantie is voorbij en de school begint weer. Vind je het jammer dat je nog niet naar school toe mag? Maar ben jij wel weer klaar voor de online lessen? We hebben vandaag een extra goede reden om snel met je schoolwerk aan de slag te gaan. Dan kun je namelijk daarna met onderstaande YouTube tutorial leren om GRAFFITI te maken. Hoe gaaf is dat? Je eigen tag bedenken als een echte Graffiti Artist!

Relax

Schoolwerk klaar? Tijd voor een beetje ontspanning.

Zoek een fijn plekje in huis op en ga daar even lekker zitten. Probeer in gedachten naar jouw favoriete plek te gaan. Als je overal naartoe zou kunnen, waar zou je dan nu naar toe gaan? Is dat het mooie strandje waar je een keer op vakantie bent geweest? Waar je zo lekker kon zwemmen in mooi blauw water? Of is dat een plek waar je misschien nog nooit geweest bent, maar waar je heel graag een keer naar toe zou willen gaan? Misschien is het zelfs wel een plek die helemaal niet bestaat? Gebruik je fantasie! Hoe ziet jouw favoriete plek eruit? Schijnt de zon of sneeuwt het? Wat eet je daar? Wat ga je daar doen? In je fantasie kan alles, dus wees creatief.

Recept

Heb jij de afgelopen weken ook zoveel feestjes achter de rug met lekker eten? Of hebben jullie in de vakantie een paar keer extra frietjes of pannenkoeken gegeten? We beginnen deze week met een extra gezonde, maar wel erg lekkere maaltijd. Een typisch Hollands gerecht, maar wel in een modern jasje. Kijk maar eens naar onderstaand recept. Er moeten wel wat aardappels geschild worden en ook de wortels moeten even geschrapt worden. Misschien kun jij alvast beginnen met de voorbereidingen?

Bekijk recept

Tip

Nadat er de afgelopen weken door de vakantie misschien even wat meer rust in huis was, moeten jullie waarschijnlijk allemaal vanaf vandaag weer aan de slag. Het zal voor iedereen weer even wennen zijn. Werk je vanuit huis? Volgen je kinderen online lessen? Het kan soms lastig zijn om beiden te combineren en je kunt je kinderen niet altijd helpen met huiswerk of met ze spelen. Een goede tip: maak een dagschema voor het hele gezin. Hoe laat sta je op? Welke schooltaken en klusjes moeten er gedaan worden en hoe laat? Bij welke taken of klusjes hebben je kinderen hulp nodig en wat kunnen ze alleen doen? Plan ook een aantal pauzes in en plan tijd in om samen iets leuks te doen. Ga bijvoorbeeld even lekker samen voetballen in de tuin of op het plein. En de belangrijkste tip leg vooral niet te veel druk op elkaar. Soms lukt het niet om alles wat op je lijstje staat te doen, maar morgen weer een dag!

Hulp nodig bij een goede dagstructuur?

BEKIJK HIER

Heb je andere vragen? Stel ze hier

STEL ZE HIER